Om

"Revysangens genklang" spillede deres første koncert sommeren 2018. Gruppen blev dannet af ren kærlighed til de danske revyviser og historien bag og  vores mission er klar.  Vi vil gerne formidle denne del af den måske lidt oversete danske kulturhistorie videre så den både bliver fortalt og der samtidig bliver holdt liv i de mange flotte revyviser der er blevet skabt gennem tiden.


Skattekisten med de mange flotte revysange er nemlig enorm. Siden den første revy blev lavet i 1850 har revyen budt på mange både sjove og alvorlige viser der er blevet landeplager og som mange folk kender og kan synge med på.

Men i de senere år er det efterhånden begrænset hvor man kan høre disse sange. Radioen spiller dem stort set ikke mere og på musikscenerne er det heller ikke disse sange der ligefrem står øverst på listen.

De er kort sagt ved at glide ud i glemslen og det synes vi er synd for der er blevet skabt rigtig mange flotte sange som fortjener at blive husket og som samtidig giver et godt tidsbillede fra den periode de blev skrevet i.


Derfor har vi taget disse sange på programmet og samtidig tilført dem noget ekstra. Dels i nyfortolkede udgaver hvor vi samtidig er tro mod den oprindelige stil og så giver det sangene et helt nyt perspektiv at vi kæder vores revy-koncert sammen med anekdoter om sangene samt fortæller om den tid de blev lavet i.

Dermed vil man som lytter få både en helt ny oplevelse af sangene og samtidig få et stykke spændende dansk kulturhistorie fortalt som vi synes er lidt overset. 


Vi laver forskellige nedslag op gennem årtierne og har både fat i alle de kendte viser som de store revy-legender har skabt men kommer også forbi de måske knap så kendte viser som også har en høj kvalitet.

Samtidig glemmer vi naturligvis ikke revyviserne fra de senere år hvor der også er flere perler gemt som måske kunne gå hen og blive en revy-evergreen.


Kort sagt. Det er dansk kulturhistorie når det er bedst og med fantastiske genhør af dejlige sange når revysangens genklang kigger forbi.


Tankerne bag